77.77.73.37

Εκστρατεία Ακοής σε όλη την Κύπρο

 

Τα Ακουολογικά Κέντρα Ευθυμιάδης χορηγήσαν και συνδιοργάνωσαν μαζί με τον οργανισμό Reaction -Υouth for the Prevention και την άμεση στήριξη της Αστυνομίας και του Υπουργείου Συγκοινωνιών την Παγκύπρια Ενημερωτική Εκστρατεία και Έλεγχο Ακοής σε οδηγούς και ευπαθείς ομάδες του κοινωνικού συνόλου που διενεργείται στις 15-24 Μάιου, 2012.

Προσφέροντας φροντίδα Ακοής και ολοκληρωμένες λύσεις ακοής τελευταίας τεχνολογίας στον Κύπριο πολίτη από την ίδρυση τους το 1899, τα Ακουολογικά Κέντρα Ευθυμιάδης ανέλαβαν σοβαρά την κοινωνική τους ευθύνη μέσω αυτής της εκστρατείας και δεσμεύτηκαν να προσφέρουν μετρήσεις Ακοής και ενημέρωση στα θέματα –  

–          Προστασία & Αντιμετώπιση

–          Η αντιμετώπιση με ακουστικά δεν αποτελεί πλέον ταμπού

–          Η απώλεια ακοής δεν είναι πλέον μειονέκτημα!

Η κοινωνική αυτή εκστρατεία έχει στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας για την ύψιστη σημασία της ακοής, πρόληψης, προστασίας και αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων ακοής, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλους τους ήχους γύρω μας, τη μουσική, τη φύση, τα λόγια των αγαπημένων μας.  Η αμφίπλευρη ακοή επίσης είναι σημαντική για ασφαλή οδήγηση στους δρόμους κάτι που αφορά άμεσα τον Κύπριο πολίτη ο οποίος έχει ως κύριο μεταφορικό μέσο το αυτοκίνητο.

 

ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Εκ γενετής, μετά από αρρώστια, λόγω ηλικίας, ή λόγω ηχορύπανσης από συνεχή έκθεση σε δυνατό θόρυβο ή μουσική είναι μερικοί λόγοι που μπορεί να επηρεάσουν την Ακοή μας, δυσχεραίνοντας την επικοινωνία μας με το περιβάλλον και σε μερικές περιπτώσεις προκαλώντας μέχρι πλήρη κοινωνική απομόνωση. Η απώλεια Ακοής αποτελεί ένα πολύ συχνό φαινόμενο, αφού αναμένεται να επηρεάσει παγκόσμια 1.1 δις ανθρώπων  μέχρι το 2015. Το ίδιο αυτό όμως γεγονός μας δίνει και το πλεονέκτημα μελέτης και εξεύρεσης εύκολων τρόπων αντιμετώπισής της. Ανάμεσα στις τεχνολογικές εξελίξεις, συγκαταλέγονται τα πλέον αθέατα ακουστικά βοηθήματα.

 

Η ΑΚΟΗ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ

Η αντιμετώπιση της απώλειας ακοής ενισχύει την καθημερινή επικοινωνία, προωθεί την επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο, και βελτιώνει την ποιότητα ζωής! Τα νέα, αθέατα ακουστικά μειώνουν το ‘στίγμα’ αντιμετώπισης για μικρούς και μεγάλους.

Στόχος της αντιμετώπισης με τα πλέον αθέατα βοηθήματα ακοής, στα άτομα που χρειάζονται κάποια ενίσχυση ακοής είναι η εύκολη και καθημερινή επικοινωνία με την οικογένεια, τους φίλους και τους συνάδελφους τους. Εκτός από τα ακουστικά, υπάρχουν και τα κοχλιακά εμφυτεύματα για άτομα με πολύ σοβαρή βαρηκοΐα, κυρίως για παιδιά με εκ γενετής απώλεια ακοής για να μπορούν να αναπτύξουν ομιλία και γλώσσα και να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή όπως οι ακούοντες.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

Προτρέπουμε όλους να ενισχύσουν με τη φωνή τους αυτή την εκστρατεία για την Ακοή, συμβάλλοντας με τη δική τους ενημέρωση και σοφία στην κοινωνική αυτή προσφορά για να προστατέψουμε μαζί μας την ακοή των συνανθρώπων μας, των γονέων και των παιδιών μας.

Να μειωθεί το ‘στίγμα’ της αντιμετώπισης, και να προωθήσουμε την επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο, μεγιστοποιώντας τις ικανότητες τους και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συμβάλλουν σ’ αυτή την εκστρατεία –

– το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, καθώς και τον κ. Υπουργό προσωπικά για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει στα θέματα οδικής ασφάλειας

– Το τμήμα τροχαίας του αρχηγείου της Αστυνομίας και τον Βοηθό Αρχηγού προσωπικά

– Το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας,

– Την δυνατή ομάδα του REACTION

– Τον Nishan Antοssian, που μοιράστηκε εγκάρδια μαζί μας την  ακουστική του εμπειρία και με χαρά φωτογραφίστηκε για το φυλλάδιο.

– Τον γνήσιο μας φίλο Professor Jo Carby Hall, που αφιλοκερδώς πρόσφερε το χώρο ‘The Jo Carby Hall Cyprus Foundation’ για την τελετής έναρξης

– Την ομάδα ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ που δούλεψε εντός και εκτός ωρών εργασίας.

 

 

Author Info

Euthymiades Audiology Centres