77.77.73.37
Permalink to Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και Απώλεια Ακοής

Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και Απώλεια Ακοής

Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος & Απώλεια Ακοής.

Πολλές φορές η συνύπαρξη της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος και η Απώλεια Ακοής, μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστέρηση της μιας ή της άλλης διάγνωσης. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ακουολογική αξιολόγηση σε παιδιά που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού, μπορεί να είναι δύσκολη.
Επιπρόσθετα, σε περιπτώσεις που υπάρχει απώλεια ακοής, και συστήνεται η εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας, στη ρύθμιση των συσκευών λαμβάνεται υπόψη η διάγνωση του παιδιού, το οποίο ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Για παράδειγμα τα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, μπορεί να εκδηλώσουν ως μέρος των συμπτωμάτων τους υπερ- ανταπόκριση σε ακουστικά ερεθίσματα, έτσι το συγκεκριμένο σύμπτωμα λαμβάνεται υπόψη, τόσο όταν ρυθμίζεται το ακουστικό όσο και όταν σχεδιάζονται συμπεριφορικές παρεμβάσεις (Beers, McBoyle, Kakande, Santos, & Kozak, 2014).

Βιβλιογραφία
Beers, A. N., McBoyle, M., Kakande, E., Santos, R. C. D., & Kozak, F. K. (2014). Autism and peripheral hearing loss: a systematic review. International Journal of Pediatric Otorhinolaryngology, 78(1), 96-101

Author Info

Euthymiades Audiology Centres