Ακουστικά Βαρηκοΐας

Τι είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ηλεκτροακουστικές συσκευές που σχεδιάστηκε για να ενισχύει τον ήχο για τον χρήστη, συνήθως με σκοπό τη διευκόλυνση της κατανόησης της ομιλίας και την ανακατασκευή της ακοής κοντά στα κανονικά επίπεδα. Υπάρχουν αρκετοί τύποι ακουστικών βοηθημάτων και κάθε ένας σχεδιάστηκε για να καλύπτει διαφορετικούς τύπους και βαθμούς απώλειας ακοής. Τα σύγχρονα ακουστικά βοηθήματα έρχονται με διάφορες λειτουργίες και τεχνολογίες για να βελτιώσουν την ακουστική εμπειρία.
Κάποιοι κοινοί τύποι & χαρακτηριστικά τεχνολογίας περιλαμβάνουν:
Επαναφορτιζόμενα, Αδιάβροχα & Ανθεκτικά στη Σκόνη, Bluetooth & Ασύρματη Σύνδεση, Απομακρυσμένη Υποστήριξη, Αόρατα, κ.λπ.

Η επιλογή του σωστού ακουστικού βοηθήματος και η σωστή φροντίδα του βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής σε άτομα με απώλεια ακοής. Είναι ουσιώδες να συνεργαστείτε στενά με έναν ακουολόγο για να βρείτε την καλύτερη λύση για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Στην περίπτωση αυτή τα ακουστικά τοποθετούνται πίσω από το αυτί, και ο επεξεργασμένος – ενισχυμένος ήχος διοχετεύεται στον ακουστικό πόρο μέσω εκμαγείων/ καλουπιών που είναι ειδικά κατασκευασμένα για το κάθε χρήστη ξεχωριστά.

Αυτά τοποθετούνται μέσα στην κόγχη του αυτιού ή εντελώς μέσα στον ακουστικό πόρο, οπότε είναι εντελώς αθέατα. Πρέπει να τονιστεί ότι τα ενδωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους ανεξαίρετα τους πάσχοντες με πρόβλημα ακοής. Το είδος της ακουστικής απώλειας, οι ανάγκες του ατόμου, το μέγεθος του ακουστικού πόρου, η ηλικία και πολλοί άλλοι παράγοντες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, πριν αποφασιστεί το είδος των ακουστικών που τελικά θα επιλεχθούν.

Επειδή το πρόβλημα ακοής είναι ξεχωριστό για κάθε άνθρωπο, δεν μπορεί κανένας να σου πει ποιο ακουστικό είναι κατάλληλο για σένα πριν αξιολογήσει το πρόβλημά σου και τις ανάγκες σου. Ο ακουολόγος θα σου δώσει τις ανάλογες συμβουλές αφού μετρήσει πρώτα την ακοή σου και αφού συζητήσει μαζί σου τις διάφορες επιλογές που προσφέρονται.

Εάν έχεις πρόβλημα και στα δύο αυτιά, σίγουρα χρειάζεσαι δύο ακουστικά βαρηκοΐας. Αξιοποιώντας την ακοή που σου απέμεινε και στα δύο αυτιά θα ακούσεις πιο άνετα και πολύ πιο καθαρά τη φωνή των συνομιλητών σου. Επίσης θα μπορείς εύκολα να εντοπίσεις την κατεύθυνση από την οποίαν έρχεται ένας ήχος, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με ένα μόνο αυτί.

Η σωστή συντήρηση και φροντίδα μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ακουστικών βαρηκοΐας:
• Καθαρισμός: Καθαρίζετε τακτικά τις συσκευές για να αφαιρέσετε το κερί και τα υπολείμματα.
• Αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τις συσκευές σε ξηρό, δροσερό μέρος όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.
• Φροντίδα Μπαταρίας: Για τα επαναφορτιζόμενα μοντέλα, ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη φροντίδα της μπαταρίας.
• Επαγγελματικά Τεστ: Διευθετήστε τακτικές επισκέψεις στον ακουολόγο σας για λεπτομερείς καθαρισμούς και επιθεωρήσεις.

Μάρκες ακουστικών βαρηκοΐας

Η Oticon (Δανίας) και η Phonak (Ελβετίας) είναι κορυφαίοι κατασκευαστές συστημάτων ακουστικών βαρηκοΐας παγκοσμια με κορυφαία επιστημονική έρευνα για την απώλεια ακοής. Το όραμά τους είναι ένας κόσμος όπου η απώλεια ακοής δεν αποτελεί περιορισμό! Προκαλούν και διευρύνουν τα όρια της τεχνολογίας για να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων με απώλεια ακοής. Η EAC είναι η επίσημη εταιρεία ακοουλογίας που εκπροσωπεί με περηφάνεια αυτές τις δύο κορυφαίες μάρκες για πάνω από 40 χρόνια. Η κληρονομιά μας είναι οι ικανοποιημένοι πελάτες μας.

Phonak

Από το 1947, συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία: τη βελτίωση της κατανόησης της ομιλίας, την αλλαγή της ζωής των ανθρώπων και τη θετική επίδραση στο κοινωνικό σύνολο

Περισσότερα

Oticon

Η αποστολή της Oticon ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια. Το 1904, ο Hans Demant θέλησε να βοηθήσει τη σύζυγό του Camilla να ζήσει μια καλύτερη ζωή, χωρίς να εμποδίζεται από την απώλεια ακοής της. Ο Χανς βοήθησε την Καμίλα με ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά ακουστικά βαρηκοΐας στον κόσμο.
Η αποστολή μας: Σπρώχνουμε τα όρια της τεχνολογίας για να αλλάξουμε τη ζωή των ατόμων με απώλεια ακοής.

Περισσότερα

Χαρακτηριστικά Ακουστικών Βαρηκοΐας

Επαναφορτιζόμενα
Διακριτικά Ακουστικά που παραμένουν φορτισμένα όλη την ημέρα.
Αδιάβροχα
Η ιδανική ακουστική λύση για όσους έχουν δραστήριο τρόπο ζωής.
Αόρατα
Τα πιο μικρά ακουστικά βοηθήματα φτιαγμένα για να μην είναι εμφανές.
Σύνδεση Bluetooth
Απολαύστε επικοινωνία χωρίς χρήση χεριών
Υποστήριξη εξ’ αποστάσεως
Ραντεβού με τον επαγγελματία της ακοής σας μέσο διαδικτύου.
Έξυπνα ακουστικά
Σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω IFTTT.

We’d Love To Hear From You! Επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top