77.77.73.37

Τι μπορεί να προκαλέσει πολυ σοβαρή μόνιμη απώλεια ακοής;

Η υπερβολική φθορά ή απουσία των τριχοειδή κύτταρων στον κοχλία είναι μια αιτία που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή νευρο-αισθητήρια απώλεια ακοής. Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα ασθένειας ή τραυματισμού, ή λόγω εκ γενετής απώλεια ακοής. Το κοχλιακό εμφύτευμα βοηθα στην αντιμετώπιση αυτής της απώλειας, με την τοποθέτηση ενός ηλεκτρόδιου με μια συστοιχία επαφών, που μιμούνται τις διάφορες συχνότητες στα διάφορα σημεία του κοχλία.

Πώς λειτουργεί το κοχλιακό εμφύτευμα;

Τα ηχητικά κύματα λαμβάνονται από ένα μικρό μικρόφωνο που βρίσκεται στον εξωτερικό επεξεργαστή ομιλίας μετατρέποντας τα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρικά σήματα (παλμούς). Οι παλμοί μεταδίδονται στο πηνίο (coil) και στη συνέχεια στο εμφύτευμα. Το εμφύτευμα στέλνει μια σειρα ηλεκτρικών παλμών στις επαφές του ηλεκτροδίου που τοποθετείται στον κοχλια. Το ακουστικό νεύρο συλλαμβάνει τους ηλεκτρικούς παλμούς και τα στέλλει στον εγκέφαλο όπου αναγνωρίζονται ως ήχοι.
Ποίοι μπορούν να επωφεληθούν από κοχλιακά εμφύτευματα;
Παιδιά και ενήλικες που είτε γεννήθηκαν κωφοί είτε απέκτησαν σοβαρή νευρο-αισθητήρια βαρηκοΐας αργότερα μπορούν να επωφεληθούν από κοχλιακά εμφυτεύματα.

* Τα παιδιά που γεννιούνται κωφά έχουν το μεγαλύτερο όφελος οταν εμφυτευτούν πριν την κρίσιμη ηλικία των 2-3 ετων που αναπτυσσεται η ομιλία και γλωσσα. Τα μωρά μπορούν να εμφυτευθούν μόλις από την μικρή ηλικία 6-8 μηνών, οταν βεβαίως πληρούν όλα τα ακουολογικά και ιατρικά κριτηρια.

* Οταν ένα άτομο ανεξαρτήτως ηλικίας, έχει καλή μνήμη του λόγου και της γλώσσας μπορεί να λάβει περισσότερα οφέλη από ένα κοχλιακό εμφύτευμά.
* Όσο μικρότερη είναι η περίοδος της σοβαρής κώφωσης, τόσο αυξάνονται τα πιθανά οφέλη του κοχλιακου εμφυτευματος.

 

                 

Με μια ολόκληρη κληρονομιά έρευνας και εξέλιξης η οποία εκτείνεται πέραν των 50 χρόνων, η ΜΕDEL πρωτοπορεί παγκόσμια στην τεχνολογία των κοχλιακών εμφυτευμάτων. Αυτή η εμπειρία οδήγησε στην ανάπτυξη του πιο εξελιγμένου κοχλιακού συστήματος MAESTRO και της εντελώς νέας πατέντας του RONDO, της πρώτης ενιαίας και μικρότερης κοχλιακής συσκευής στον κοσμο! Τα συστήματα αυτά είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και αξιοπιστίας και ενσωματώνουν την τελευταία τεχνολογικη προόδο στον τομέα κοχλιακών εμφυτευμάτων. Συγκεκριμένα περιλαμβάνουν τις παρακάτω καινοτομιες.

 • Πλήρης κοχλιακή κάλυψη! Τα ηλεκτρόδια της Medel είναι τα μόνα παγκόσμια που καλύπτουν τον κοχλία πλήρως! Μεγιστοποιώντας έτσι την κατανόηση ομιλίας στην ησυχία και στο θόρυβο. Αυτή ήταν και η κύρια αιτία που χιλιάδες γονείς σε ολόκληρο τον κόσμο επιλέγουν τη Medel, έτσι ώστε το παιδί όχι μόνο να ακούει και να έχει τη μέγιστη απόδοση στο σχολείο, στο σπίτι και στη ζωή!
 • Το λεπτότερο εγκεκριμενο εμφύτευμα (4mm) που χρησιμοποιείται σήμερα. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, ειδικά για τα παιδιά, τα οποία φυσικά έχουν λεπτότερο κρανίο από τους ενήλικες.
 • Το κάθε ηλεκτρόδιο έχει 24 επαφές.
 • Μαλακό ηλεκτρόδιο σχεδιασμένο για να ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο τραυματισμού του κοχλία κατά την εισαγωγή, με πάχος 0,5μμ και μήκος 31μμ. Αυτό επιτρέπει τη βαθύτερη τοποθέτηση του ηλεκτροδίου δίνοντας περισσότερες πληροφορίες στις χαμηλές συχνότητες. Αυτο είναι σημαντικό στην σωστή αναπαραγωγή της ομιλίας, προσφέροντας στοιχεία κλειδιά όπως ο τονισμός, ο ρυθμός και οι διακρίσεις των φωνηέντων.
 • Το ΣΟΝΑΤΑ και το CONCERTO ειναι τα λεπτότερα εμφυτεύματα τιτανίου (3,3 mm) παγκόσμια, παρέχοντας ασφάλεια στη μαγνητική τομογραφία (MRI) η οποία γίνεται χωρίς την ανάγκη χειρουργικής αφαίρεσης του εμφύτευματος, όπως άλλα εμφυτευματα.
 • Το Opus 2 XS είναι ο νέος εξαιρετικά μικρός, λεπτότερος και ελαφρύτερος επεξεργαστής πίσω από το αυτί με μόνο 2 μπαταρίες με βάρος μόνο 10g συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών. Υπαρχει επισης και η επιλογή με 3 μπαταρίες.
 • Το RONDO ειναι η εντελώς νέα και μοναδική ενσωματωμένη συσκευή που τοποθετείται πάνω στο κεφάλι και χάνεται μέσα στα μαλλιά, κάτι που την κάνει την πρώτη, μοναδική μέχρι τωρα, πιο διακριτική και αθέατη επιλογή επεξεργαστών παγκόσμια!
 • Η MED-EL είναι η μόνη εταιρεία μέχρι σήμερα η οποία παρουσιάζει με διαφάνεια και ειλικρίνεια το βαθμό αξιοπιστίας των συστημάτων της παγκοσμια, http://www.medel.com/uk/show/index/id/279/title/Reliability, με πρότυπα και στατιστικές που υπερβαίνουν εκείνες των ανταγωνιστών.
 • Η MED-EL κάνει χρήση της πιο εξελιγμένης στρατηγικής ανάλυσης της ομιλίας (CIS) η οποία παρέχει μια πιο πλήρη και ακριβή αναπαράσταση του εισερχόμενου ήχου ενεργοποιώντας το μέγιστο αριθμό καναλιών ταυτόχρονα για καλύτερη αναπαραγωγή ηχου.
 • Πλήρως ψηφιακή και με μέγιστη ταχύτητα 50,000 παλμούς ανά δευτερόλεπτο αυτή η υψηλή ταχύτητα μετάδοσης και την ομιλία στρατηγικής που χρησιμοποιείται επιτρέπει μέγιστη κατανόηση ομιλίας κυρίως σε άτομα που φορούν δύο κοχλιακά εμφυτεύματα παρέχοντας καλύτερο εντοπισμό του ήχου στο χώρο, μέγιστη μείωση θορύβου και μέγιστη και άνετη κατανόηση ομιλίας σε δύσκολα και απαιτητικά περιβάλλοντα.
 • Εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 1 εβδομάδα.
 • Απόλυτη συμβατότητα με σύστηματα FM για καλύτερη σχολική απόδοση.
 • Αυτόματη Διαχείριση Ηχου (ASM). Ομαλή και αυτόματη μετάβαση μεταξύ των διαφόρων ακουστικών περιβαλλόντων χωρίς χειροκίνητες ρυθμίσεις.
 • Έλεγχος με το Fine tuner για προαιρετική χειροκίνητη ρύθμιση ακριβείας με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.
 • Αδιάβροχο –  Η MED-EL όπως και άλλα συστηματα εμφυτευμάτων έχει αντίσταση στο νερό. Η MED-EL συγκεκριμένα έχει αντίσταση μέχρι τουλάχιστον 93%. Ο επεξεργαστής διαθέτει ειδική επίστρωση που ανθίσταται υγρασίας και σκόνης έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν στην παραλία, να τιναζονται στο νερό, να παίζουν ποδόσφαιρο και άσκηση ενώ φορούν τον επεξεργαστή τους όλη την ώρα!

Μάθετε τι πραγματικά σκέφτονται οι άνθρωποι για τη MED-EL;

Το Ακουολογικό Κέντρο Ευθυμιάδης σημειώνει στους υποψήφιους κοχλιακών εμφυτευμάτων ότι επιλέγοντας MED-EL για σας ή το παιδί σας, δεν κάνετε μόνο επιλογή ακοής αλλά επιλογή και απόφαση ζωής για να μεγιστοποιήσετε τις ακουστικές σας ικανότητές  και τη δυνατότητα επικοινωνίας σας για πάντα!

Έχετε την ευκαιρία να γίνετε σαν ένας από τους χιλιάδες χρήστες MED-EL οι οποίοι διαπρέπουν παγκόσμια. Δίνετε στο παιδί σας την ευκαιρία να έχει τουλάχιστον 30% καλύτερη επίδοση από ό,τι με οποιοδήποτε άλλο εμφύτευμα (Αννόβερο, 2010* αμερόληπτη μελέτη σύγκρισης MED-EL, Cochlear, Advance Bionics).

Επιλέγετε την ταχύτερη και πιο βελτιωμένη εξέλιξη που μπορεί να φθάσει το παιδί σας ή ακόμα και να υπερβεί τους συμμαθητές του, επιτυγχάνοντας βέλτιστη απόδοση στο σχολείο ή στη δουλεια και έχοντας μέγιστη εκτίμηση και απόλαυση της μουσικής (Μάντσεστερ, 2010*).  Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την ικανότητά σας να απολαύσετε τους ήχους, να παίξετε μουσικά όργανα και να είσαστε μέρος της μουσικής (Σίδνεϊ, το 2011*).

Η MED-EL βοηθά τα παιδιά να πετύχουν μέγιστη κατανόηση ομιλίας σε θόρυβο και ησυχία, μαθαίνοντας όχι μόνο τη μητρική τους γλώσσα αλλά μεγιστοποιεί τις ικανότητες τους να μάθουν και άλλες (ξένες) γλωσσες με πρόσβαση σε ενα εμπλουτισμένο και πλήρες ηχητικο και ομιλητικο φάσμα.

Στόχος είναι η επιτυχία σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Στόχος σας και σύνθημά μας δεν είναι μόνο να τα ακούσετε, αλλα να απολαύσετε τη ζωή και τους ήχους της με τηνμέγιστη συμμετοχή! Καλώς ήρθατε στον απίστευτο κόσμο της ακοης! Συγχαρητήρια!

* Αννόβερο, 2010; Μάντσεστερ, 2010; Σίδνεϋ, 2011 ειναι ολες αμεροληπτες μελέτες συγκρίνοντας MED-EL, Cochlear, Advance Bionics.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ!

Μητέρα μωρού που εμφυτεύτηκε 9 μηνων.  ‘Ήταν τόσο δύσκολο για μένα να δεχτώ ότι μωρό μου γεννήθηκε κωφό. Επισκέφθηκα τόσους πολλούς ειδικούς και ήθελα να ταξιδέψω στο εξωτερικό για να ακούσω ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια. Ότι η διάγνωση ήταν λάθος! Αλλά όλοι οι γιατροί και ακουολόγοι που επισκέφθηκα μου δήλωναν τα ίδια: “το παιδί έχει σοβαρη απώλεια ακοής και ο καλύτερος τρόπος να ακούσει είναι με κοχλιακό εμφύτευμά”. Μου προτειναν διάφορα είδη κοχλιακών. Ξεκίνησα και εγω την έρευνα μου στο internet αφου ήθελα να επιλέξω το καλύτερο για το παιδί μου. Το internet μου προκαλούσε πονοκέφαλο καθώς υπήρχε τόσο μεγάλη ποσότητα πληροφοριών εκεί. Διαφορετικές μάρκες και διαφορετικές όψεις. Ξεκίνησα να έρχομαι σε επαφή με άλλους γονείς παγκοσμίως, επισκέφθηκα χρήστες στην χώρα μου για να κρίνω την απόδοση τους απο μόνη μου. Μίλησα με διάφορους ακουολόγους και ειδικούς. Ο σύζυγός μου είναι μηχανικός και εγω δασκαλα, αρα κατα κάποιο τρόπο ήταν εύκολο για μας να δούμε  ότι η MED-EL πληρουσε ολες τις προϋποθέσεις που γυρευαμε. Ο αντρας μου ήθελε την καλύτερη τεχνολογία εκεί έξω και γω ήθελα το παιδί μου να μπορει να εχει την μέγιστη εκπαιδευτική αποδόση. Ορισμένες μάρκες υποσχέθηκαν οτι ήταν αδιάβροχες κάτι πολύ δελεαστικό για να κολυμπά μαζί του, αλλά ο σύζυγός μου, ο οποιος ξέρει καλυτερα απο ηλεκτρονικα, μου είπε οτι τίποτα δεν είναι αδιάβροχο και αρα αυτό δεν ηταν έγκυρος λόγος επιλογής. Έτσι, επιλέξαμε MED-EL. Εγω ήθελα την πληρέστερη και πλουσιότερη ακοη για το παιδί μου, κατι το οποίο προσφέρει μόνο το βαθύ ηλεκτρόδιο (31mm)της MED-EL αξιοποιώντας έτσι τον κοχλία του παιδιού μου πλήρως και ο σύζυγός μου ήθελε την τελευταία τεχνολογία διαθέσιμη εκεινη τη στιγμη, έτσι επιλέξαμε το SONATA. Απο την αρχή που εμφυτεύτηκε ο γιος μου, εξελισσόταν η ομιλία του ραγδαία, αλλά από τι στιγμή που έβαλε και το 2ο εμφυτεύμα στο αλλο αυτι, η πρόοδος του εκτοξεύτηκε στα ύψη. Τώρα, θα αναβαθμίστουμε στο νέο XS επεξεργαστή. Το παιδι μας είναι τώρα 3 χρονών, έχει κανονική ομιλία, η οποία μάλιστα έχει υπερβεί πολλούς συνομήλικους του. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ξεγνοιαστοι. Οι δάσκαλοι του είναι πολύ χαρούμενοι μαζι του και μας λένε ότι έχει ταλεντο στη μουσική. Νομίζω ότι θα γίνει μουσικός!’